söndag 28 oktober 2012

Att hantera en Hjullastare.

Tänka på detta när du hanterar Hjullastaren!

Hjullastare - Tips och råd!
En hjullastare erbjuder kraftig effekt för lastning och bära tunga eller stora mängder tyg. Även om det är byggt enligt erkända säkerhets tekniska avgöranden, finns det ändå en möjlighet hot när den här typen av tung driven maskinen inte används på rätt sätt. I den här artikeln ger vi dig några riktlinjer för hur man på ett säkert sätt driva ett hjul belastning maskin för att undvika olyckor samt skador på egendom. Använda verkliga lastaren ordentligt kan också hjälpa förlänga livslängden på maskinen.

1. Använd inte lastaren som ett dragfordon. En av hjulen lastaren är bara för att lossa, lasta, trycka och distribuera massa material. Om en pallgaffel monteras på lastning maskin, kan det användas för att plocka upp, transportera och sätta gemensamma laster. Undvik att använda den faktiska lastare för jobb än vad nämndes som du kan möta risken för olyckor eller skada.

2. Ratten hjullastare kan bara sluta drivs och drivs av utbildad personal under 18 år som har kunskap och erfarenhet inom dess verksamhet. De måste också vara mentalt och fysiskt passform och måste ha förmåga att utföra jobben betrodda att sedan tillförlitligt. Vid körning på allmän väg måste föraren ha ett giltigt körkort. Kom också ihåg att sätta på säkerhetsbältet när du använder lastaren.

3. Bär lämplig skyddsklädsel när du använder lastaren ratten. Undvik löst sittande kläder, inklusive öppna manschetter eller ens jackor och tillägg såsom ringar och halsdukar som de kan fastna i enheten. Bär skyddsglasögon, stövlar, hjälm eller ens handskar när det behövs.

4. Styrningen hjullastare har tillstånd att bära endast en person - föraren. Övrig personal är inte tillåtna inne i förarhytten. Också, aldrig bära människor på resurser eller redskap.

5. Håll ett säkert avstånd, helst 0.Five meter från byggnader såsom byggnader, partitioner schaktning, byggnadsställningar eller andra maskiner och fordon för att undvika att krossas i dem alla.

6. Tydliga individer bort från riskområdet för hjulbelastning maskinen innan du arbetar med enheten. Riskzonen är området runt lastaren inom vilken människor kan nås eller skadas av rörelser från lastaren, dess resurser och redskap eller genom att falla fyllning eller material. Drivkraften kan manövrera lastaren endast när det inte finns några personer inom dess riskområde och bör upphöra drift när individer in i riskområdet.

7. Aldrig skapa olagliga omvandlingar att försöka öka produktionen av din lastare. Alla omräkningskurser måste godkännas av tillverkaren. Detta är för att säkerställa att anordningen är säker att behandlas vid alla tidpunkter.

8. Inte Bromsa kraftigt eller ens vända snabbt när du bär en upphöjd fyllning. Detta för att förhindra att materialet eller skräp genom att falla. Kör med gånghastighet eller cirka 6 km / tim. Sänk lasten vid körning i sluttningar eller i hörn.

9. Hjullastaren ska drivas och köras på ett säkert område bort från kanten av stenbrott, gropar schaktning, diken och vallar för att förhindra att maskinen välter. Lastarens stabilitet och säkerhet mot vältning måste garanteras i alla lägen.

10. Överskrid inte den största belastningen på lastaren. Material måste lastas på ett sådant sätt att de inte faller under körning. Material måste också förpackas på maskinen i minsta möjliga höjd.

några sista ord

Observation säkerhetsmetoderna när du använder din hjullastare garanterar säkerheten för både bilägaren och andra människor. Det kan också förhindra skador på andra byggnader och fordon. Innan du använder din maskin hjulbelastning, se till att läsa den verksamhet och service snabbguide till hur du säkert kan använda maskinen. Om du stöter på problem med din lastare, kontakta din ratten leverantören hjullastare eller distributör omedelbart.